AL MA'SOEM

Filosofi H. Ma’soem

  • Ngomong ayeuna kudu bisa dipake isuk
  • Mun aya nu muji hareupeun, awuran ku keusik
  • Ngurus domba diarah dagingna, ngurus anak teu sholat nyilakakeun kolot
  • Mun teu bisa seuri mah, tong dagang, da seuri mah teu meuli
  • Lain gede leutikna hutang, tapi itikad ngalunasanana
  • Mending ditipu, tibatan nipu
  • Kahade tong ninggalkeun sholat, jeung kudu nyaah ka nu leutik
  • Mun ngomong kudu aya bukurna
  • Kudu sieun ku jalma leutik, lantaran du’a na gampang di ijabah
  • Tong jiga hurung barangbang
  • Mun aya nu ngondang, usahakeun datang
  • Tong nolak tamu, lantaran sok mawa barokah
  • Munding dicekel talina, manusa omonganana
  • Mun hayang hasil pamaksudan, kudu daek peurih
  • Kudu inget kana purwadaksina
  • Hirup tong boros tapi ulah bakhil
  • Jadi jalma mah kudu jujur,
  • Insya Allah dimana wae bakal bisa hirup
  • Anu halal oge teu kadahar, nanaonan neangan anu haram

Biografi-H.-Masoem

Bagikan:

Hit Counter provided by costa mesa dentist